Aspirantråd
Aspirantrådet er aspirantenes demokratiske organ. Rådet skal ivareta aspirantdemokratiet og aspirantenes interesser overfor høgskolens ledelse og administrasjon, jf. UH-loven §4-1. Aspirantrådet skal også ivareta aspirantene utenfor høgskolen ved å synliggjøre aspirantenes interesser ovenfor andre aktører. Det etableres et aspirantråd for hvert aspirantkull i fengselsbetjentutdanningen ved KRUS. Aspirantrådet konstitueres i september hvert år.
Aspirantrådet skal bidra til at det etableres et godt faglig og psykososialt studiemiljø på KRUS. Aspirantrådets arbeidsutvalg skal høres i alle saker som angår aspirantene. Det skal være et tydelig skille mellom aspirantenes fagforeningsarbeid og aspirantrådet.
Møte for seminartillitsvalgte
Seminartillitsvalgtsmøter foregår mellom programansvarlig, emneansvarlige og representanter fra hvert av seminarene i aspirantenes 1. semester. Møtet er tilsiktet aspirantenes studiestart og er en arena hvor studieledelsen og aspirantene kan snakke om aktuelle forhold som aspirantene er opptatt av. Resultatene av aspirantenes evaluering av studiestarten, er også med å sette agendaen for disse møtene.
Seminartillitsvalgte fra nytt høyskolekandidat-kull velges i september.
Institutt- og fagmøter
Møtene avholdes løpende gjennom året, og er en arena for fag- og informasjonsutveksling, primært for alle ansatte i instituttet. Agendaen for disse møtene varierer, men fastsettes hovedsakelig av innspill fra vitenskapelige ansatte og aktuelle faglige problemstillinger.
Emneansvarlig- og koordinatormøter
Dette er løpende møter gjennom året mellom studieprogramansvarlig og ansvarlige for de emnene som til enhver tid er under gjennomføring, samt koordinatorene i studiet.
Aspirantledersamlinger
I disse samlingene møtes aspirantlederne fra alle opplæringsenhetene og ansatte ved KRUS.
Styringsdialoger med opplæringsenhetene
Styringsdialogene er en av de formelle arenaene hvor instituttledelsen og praksiskoordinator ved KRUS, møter representanter fra opplæringsenhetene. Formålet er å sikre et godt og effektivt samarbeid mellom utdanningsinstitusjonen og aspirantenes praksisarenaer. KRUS har møte med hver av opplæringsenhetene og tar utgangspunkt i samarbeidsavtalen (praksisavtalen) og løpende, aktuelle problemstillinger. Blant underlagsmaterialet for disse møtene, er aspirantenes evaluering av opplæringsenheten, årsrapporten fra opplæringsenheten og aktuelle forhold som har kommet frem i den løpende dialogen med den enkelte opplæringsenhet.
Læringsmiljøutvalget (LMU)
Læringsmiljøutvalet (LMU) er eit lovpålagt rådgivande organ for høgskulestyret i spørsmål som gjeld høgskulens fysiske og psykososiale læringsmiljø i samsvar med UH-loven § 4-3,21 og skal vera ein pådrivar i dette arbeidet. LMU skal delta i planlegging av tiltak som gjeld det fysiske, psykososiale, organisatoriske og digitale læringsmiljøet og følge utviklinga i spørsmål som gjeld helsa til studentane, trygging og velferd. Dei skal òg føra tilsyn med oppfølginga til høgskulen av studentar med funksjonshemminger og innhenta dokumentasjon som gjeld læringsmiljøet. Vidare skal LMU orientera direktør og styret om behov for forbetringar.
- Læringsmiljøutvalget konstitueres i september/oktober hvert år
- Tillitsvalgte og representanter fra bachelor-studentene til LMU og SU velges i januar
- LMU skal levera ein årleg rapport (desember) til direktør om verksemda si og i denne gi forslag til tiltak.
Retningslinjer
I retningslinjen for LMU kan du lese mer om sammensetning av utvalget, formål, mandat, etc.
Kvalitetsutvalget (KU)
Kvalitetsutvalet (KU) vart utnemnd i april 2022 som eit mellombels utval med mål om å sikra at kvalitetsarbeidet ved KRUS blir vidareutvikla i samsvar med Kriminalomsorgen og behovet til institusjonen og at høgskulen tilfredsstiller dei krav som kjem fram av NOKUT sin rettleiar for institusjonar som søker institusjonsakkreditering. Kvalitetsutvalet skal bidra til at ei oppdatert systemskildring av kvalitetsarbeidet ved høgskulen held tilfredsstillande kvalitet, er gjennomførbar og tilgjengeleg for involverte partar. Vidare skal utvalet vurdera ei god vidareføring, utvikling og organisering av kvalitetsarbeidet til institusjonen, inkludert å vurdere om Kvalitetsutvalet bør vera eit permanent forum, og foreslå retningslinjer for dette arbeidet.
Møtetidspunkt
Kvalitetsutvalet har ikkje faste møtetidspunkt og det varierer kor ofte utvalet møtast.
Retningslinjer
I retningslinjene for KU finner du utvalgets mandat, sammensetning og formål.
Studieutvalget (SU)
Studieutvalet (SU) skal sikre at høgskolens studieplanar, undervisningverksemd og vurderingsordningar er relevante og i samsvar med lovar, forskrifter og regelverk. Vidare skal Studieutvalet bidra til studentmedverking, at høgskolen har attraktive studietilbod, eit internasjonalt tilsnitt og at utdanningverksemda utviklast i samsvar med høgskolens strategi. Utvalet skal også stimulere aktivitetsutvikling på tvers av fagområde og einingar.
- Tillitsvalgte og representanter fra bachelor-studentene til LMU og SU velges i januar
- Studieutvalget konstitueres i september/oktober hvert år.
Studieutvalget er rådgivende for instituttleder og direktør i saker som omhandler studieplaner og studieprogram. Utvalget har innstillingsmyndighet i følgende saker:
- Godkjenning av valgfrie emner i BA-programmet. Instituttleder har beslutningsmyndighet i endringssaker på emnenivå.
- Godkjenning av endringer i studieplaner, så lenge ikke endringene medfører betydelige endringer i studiets målsetting, innhold eller ressursrammer. Direktør har beslutningsmyndighet på studieplannivå for de akkrediterte studier ved KRUS, i tråd med vedtatte rammeplan.
Emnegrupper
Emnegruppene består av fagansatte og undervisere som har et felles ansvar for å tilrettelegge, utvikle og gjennomføre undervisning i et emne i studieprogrammene. Gruppen videreutvikler og oppdaterer emnet basert på faglige vurderinger, tilbakemeldinger fra studenter/aspiranter, eksterne sensorer, praksisfeltet og kunnskap fra periodiske evalueringer og andre relevante kilder som omhandler emnet. Deres vurderinger dokumenteres i en emnerapport, som deles med studieleder for å utarbeide endringer og tiltak i emnet, med tanke på helheten i studieprogrammet. Emnegruppene ledes av en emneansvarlig.
Praksisteam
Praksisteamet koordinerer og følger opp aspirantene på veiene av KRUS når de er ute i sine praksis-teoretiske semester ved opplæringsenhetene. Teamet tilrettelegger undervisningsopplegget i aspirantenes 2. og 3. semester, og har løpende dialog og faste møter med opplæringsenhetene. Teamet ledes av praksisansvarlig.
Opplæringsteam
Opplæringsteam består av aspirantleder og -veiledere i opplæringsenhetene, og har lokalt gjennomføringsansvar i de praksis-teoretiske studiene i Høgskolekandidatstudiet i straffegjennomføring. Denne oppgaven gjør de i samarbeid med praksisteamet ved KRUS og de respektive emneansvarlige i perioden aspirantene er ved opplæringsenhetene, i henhold til samarbeidsavtalen mellom KRUS og opplæringsenhetene. Opplæringsenhetene følges opp med årlige styringsdialoger med KRUS.
Nasjonale referansegrupper (NRG)
Formålet med opprettelse av nasjonale referansegrupper er å sikre god relevanskvalitet i studietilbudene ved KRUS. Studienes kunnskapsgrunnlag skal være basert på både relevant forskningsbasert- og praktisk kunnskap. Det er to grupper med søkelys på hvert sitt hovedfagfelt, henholdsvis sikkerhet og kriminalitetsforebygging. Gruppene er bredt sammensatt og består av representanter fra praksisfeltet, nyutdannede kandidater fra Høgskolekandidatstudiet og Bachelorstudiet, fagorganisasjonene, vitenskapelige ansatte ved andre høgskoler/universitet og ved KRUS. Gruppene behandler aktuelle tema for profesjonen fra gang til gang, og ledes av studieleder og kvalitetskoordinator fungerer som sekretær.