Etter mange opptaksdager med intervjuer og fysiske tester kunne KRUS endelig ta imot de nye aspirantene i auditoriet i Lillestrøm mandag 12. august. Direktør Johannes Elgvin holdt en velkomsttale for de ferske aspirantene.

- Utdanningsinstitusjoner har mange høydepunkter i løpet av et år. De to aller største høydepunktene for KRUS er når vi tar imot nye studenter – nye aspiranter - og når vi uteksaminerer ferdige høgskolekandidater og dere får vitnemålet deres om to år og har blitt fengselsbetjenter, sa Johannes i talen. 

Videre fortalte Johannes om KRUS sine forventninger til aspirantene, men også hva de kan forvente av KRUS og fengselsbetjentutdanningen. 

Etter velkomsten og informasjon fra første-og overbetjenter, instituttet og studieadministrasjonen fikk aspirantene møte lærerne sine og ble delt inn i sine seminarer og basisgrupper.

Sosialt opplegg i Lillestrøm 

Nytt av året var en invitasjon fra Lillestrøm kommune til en hage midt i sentrum. Der holdt ordfører Kjartan Berland en tale til de nye aspirantene. Han ønsket dem velkommen til Lillestrøm by og var stolt av at Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter holder til i byen. 

Etter dette avsluttet KRUS og aspirantene dagen med bli-kjentleker i sola. Resten av uken skal aspirantene i gang med sitt første emne KRUS1000 Introduksjon til fengselsbetjentrollen og kriminalomsorgen, uniformsprøving og bli kjent med KRUS og resten av kullet.