Kristoffersen har særlig arbeidet med prognoser, utredningsarbeid, tilbakefall og annen statistikkproduksjon. Han har også skrevet flere evalueringsrapporter og artikler om straffegjennomføringsformer og soningsforhold. Han har gjennom årene forelest i kriminalkunnskap for aspirantene og vært sensor i dette emnet. De siste årene har han undervist bachelorstudenter i statistikk og forskningsmetoder og veiledet i oppgaveskriving. For tiden er Kristoffersen engasjert i enkeltoppdrag for KRUS og KDI etter avtale.

Bakgrunn

Kristoffersen har sosialantropologi hovedfag, mellomfag i engelsk og grunnfag i filosofi. Han har tidligere jobbet som ekstrabetjent. Hovedfagsoppgaven «Bagatellenes tyranni» bygget på denne erfaringen, og handlet om samhandlingskulturen i fengsler. Han jobbet cirka 10 år som utreder i Kriminalomsorgsavdelingen i Justisdepartementet før han begynte som forsker ved KRUS i 1997. 

Kristoffersen har i en årrekke vært bidragsyter og redaktør for Nordisk statistikk for kriminalomsorgen og den engelske utgaven Correctional statistics of Denmark, Finland, Iceland, Norway and Sweden. Det nordiske forsknings- og statistikksamarbeidet for forskere og statistikere ansatt i kriminalomsorgen resulterte blant annet i en omfattende, komparativ tilbakefallsstudie i Norden, som ble publisert i 2010. Denne publikasjonen, samt nyere og tidligere utgaver av Correctional statistics og en del analysebidrag om tilbakefall fins tilgjengelig her